top of page
Με τη συμβολή του προγράμματος LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης - LIFE14 ENV/GR/000611 και τη συγχρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, Ελλάδα

ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

28/02/2019

Τρίκαλα: Πρωτοπορώντας σε λύσεις αστικής κινητικότητας

Η πόλη των Τρικάλων είναι χτισμένη πάνω σε ένα αρχαίο αγροτικό οικισμό και έχει εξελιχθεί με την πάροδο των χρόνων σε μία μοντέρνα και προοδευτική πόλη.

Πηγή: πατήστε εδώ

09/05/2018

Μεταφορά για το σήμερα και το αύριο: Η σημασία της διευκόλυνσης των μετακινήσεων

Ο αυξανόμενος  αστικός πληθυσμός θα αυξήσει αναπόφευκτα την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Πηγή: πατήστε εδώ

18/02/2018

Σχεδιάζοντας πολυτροπικές πόλεις

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει για το 5ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με θέμα τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), το οποίο θα λάβει χώρα στις 14 και 15 Μαΐου 2018 στην Λευκωσία, στην Κύπρο.

Για εγγραφές εδώ και για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

08/02/2018

3η Διημερίδα ITS HELLAS «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα»

Η Διημερίδα με θέμα «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα», διοργανώνεται από τον Ελληνικό  Οργανισμό  Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών –ITS Hellas για 3η συνεχόμενη χρονιά την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Πηγή: πατήστε εδώ

07/02/2018

Παρεμβάσεις 4,1 εκατ. ευρώ στο οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας

Σημαντικές παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 4.100.000 ευρώ, στο οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: πατήστε εδώ

26/11/2017

Σε τροχιά υλοποίησης το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται ήδη στη διαδικασία εκπόνησης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών της Ελλάδας.

Πηγή: πατήστε εδώ και εδώ

01/11/2017

Ημέρα Ενημέρωσης για το Horizon 2020 Transport

Η ημέρα ενημέρωσης θα λάβει χώρα το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου του 2017 στις Βρυξέλλες.

Πηγή: πατήστε εδώ

01/11/2017

Οι Μεταφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε αριθμούς: Δημοσιεύτηκε το Τεύχος των Στατιστικών 2017

Το Τεύχος των Στατιστικών για το 2017 μόλις δημοσιεύτηκε.

Πηγή: πατήστε εδώ

19/10/2017

Νέα εποχή στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας

Κανονικά λειτουργεί το «Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου» του ΟΑΣΑ και εύρυθμα εκδίδονται ηλεκτρονικά εισιτήρια και κάρτες στο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός).

Πηγή: πατήστε εδώ

10/10/2017

Η EMISIA, εταίρος του έργου GYM, στηρίζει το συνέδριο POLIS 2017: Καινοτομία στη μετακίνηση

Το ετήσιο γεγονός του ευρωπαϊκού δικτύου πόλεων και περιφερειών που πρωτοπορούν στη καινοτομία των μετακινήσεων, το συνέδριο POLIS 2017 ‘Καινοτομία στη μετακίνηση για βιώσιμες πόλεις και περιφέρειες’, θα λάβει χώρα στις 6 και 7 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Πηγή: πατήστε εδώ

10/10/2017

Στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχέδια βιώσιμης κινητικότητας

Είστε δημόσιος Ευρωπαϊκός οργανισμός (π.χ. δήμος, περιφέρεια) ή εταιρεία που σχεδιάζει να επενδύσει στη βιώσιμη αστική κινητικότητα;

Πηγή: πατήστε εδώ

10/10/2017

Έναρξη του TRIMIS, νέου εργαλείου για την ανάλυση καινοτομίας στις μεταφορές

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή ξεκίνησε ένα διαδικτυακό εργαλείο για να βοηθήσει στην ανάλυση της αποτελεσματικότητας της καινοτομίας στις μεταφορές, για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής στρατηγικής για την ενέργεια και τις μεταφορές.

Πηγή: πατήστε εδώ

01/10/2017

Ο Δήμος Κηφισιάς έγινε μέλος του CIVITAS network

Ο Δήμος Κηφισιάς  είναι πλέον επίσημα μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων CIVITAS, μετά και την σχετική έγκριση.

Πηγή: πατήστε εδώ

25/09/2017

Πράσινο Ταμείο

Το Πράσινο Ταμείο, στα πλαίσια της χρηματοδότησης δικαιούχων από την Ελλάδα του προγράμματος LIFE, στις 23/07/2017 απόφασή τη συγχρηματοδότηση του έργου LIFE GreenYourMove με το ποσό των 25.000 Ευρώ.

22/08/2017

Προαστιακός Αθήνας: Πρώτα οι μελέτες για τις επεκτάσεις προς Λαύριο και Ραφήνα

Με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών προς τον ΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ και την ΕΥΔΕ/ΚΕΣΠ ΠΕ&ΒΕ, ζητήθηκε στις 7 Ιουλίου η συγκρότηση εννεαμελής επιτροπής που θα αναλάβει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ωρίμανσης των σιδηροδρομικών έργων επέκτασης του Προαστιακού Σιδηρόδρομου προς Λαύριο (Κορωπί-Λαύριο) και προς Ραφήνα (Αεροδρόμιο-Ραφήνα).

Πηγή: πατήστε εδώ

02/07/2017

Οι εκπομπές αερίων από τις μεταφορές αυξήθηκαν το 2015 στην ΕΕ

Οι συνολικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά 0,5% το 2015,  σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που εκδόθηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) την 1η Ιουνίου.

Πηγή: πατήστε εδώ

01/07/2017

Λάβετε μέρος στη CIPTEC έρευνα για το μέλλον των Δημόσιων Συγκοινωνιών

Θέλετε να συμμετέχετε στο σχεδιασμό των μελλοντικών Δημόσιων Συγκοινωνιών και να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής στις πόλεις? 

Πηγή: πατήστε εδώ

24/06/2017

Η Ευρώπη σε Κίνηση: Δράσεις και πρωτοβουλίες της Κοινότητας για μία καθαρή ανταγωνιστική και συνδυαστική κινητικότητα που μας αφορά όλους

Η κινητικότητα επηρεάζει σημαντικά την καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων πολιτών και απασχολεί άμεσα παραπάνω από 11 εκατομμύρια άτομα.

Πηγή: πατήστε εδώ

21/06/2017

80% μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με τρεις πρακτικές

Μπορεί να επιτευχθεί 80% μείωση  στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αν οι πόλεις υιοθετήσουν τρεις πρακτικές επανάστασης (3revolutions - 3R) στην τεχνολογία των οχημάτων: αυτοματοποίηση, ηλεκτροκίνηση και κυρίως με την χρήση του συνεπιβατισμού.

Πηγή: πατήστε εδώ

21/06/2017

Το σύστημα τραμ στο Aarhus της Δανίας μειώνει τις εκπομπές

Ένα νέο σύστημα τραμ στο Aarjus έχει καταφέρει να αυξήσει την κινητικότητα και να μειώσει τις εκπομπές.

Πηγή: πατήστε εδώ

03/06/2017

Φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία στον ΟΑΣΑ.

Τις ‘πράσινες’ αστικές μεταφορές προωθεί η Περιφέρεια Αττικής.

Πηγή: πατήστε εδώ

18/05/2017

Παρουσίαση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμων Ηρακλείου και Καβάλας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Απριλίου, στο Δήμο Ηρακλείου , συνάντηση προετοιμασίας για την παρουσίαση της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου στο εργαστήριο αξιολόγησης ΣΒΑΑ Ελληνικών πόλεων που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Αθήνα στις 1 και 2 Ιουνίου 2017. 

Πηγή: πατήστε εδώ

27/04/2017

Χρηματοδότηση για το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Ο Δήμος κατέθεσε λεπτομερή πρόταση για την εκπόνηση ενός σύγχρονου σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται  στο ποσό των 155.000 ευρώ, το δεύτερο σε μέγεθος ποσό που δόθηκε σε πόλη της Ελλάδας μετά την Αθήνα.

Πηγή: πατήστε εδώ

26/04/2017

Ευρωπαϊκή πρόκληση καινοτομίας στις μεταφορές - 2017

Η Ευρωπαϊκή  Ένωση έχει δεσμευτεί  να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το λιγότερο κατά 40% μέχρι το 2030 και 80% μέχρι το 2050. Για τις μετακινήσεις που ευθύνονται για το ένα τέταρτο των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, υπάρχει η ανάγκη να αλλάξει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο μετακινούνται οι άνθρωποι και τα προϊόντα.

Πηγή: πατήστε εδώ

02/04/2017

Επιβραβεύοντας την αλλαγή της συμπεριφοράς κινητικότητας από το EPOMM

Η αλλαγή στον τρόπο σκέψης των ανθρώπων προς βιώσιμους και περιβαλλοντικά φιλικούς τρόπους μετακίνησης είναι ένα δύσκολο έργο. Οι συνήθεις στρατηγικές διαχείρισης βασίζονται στην τιμωρία και την επιβολή. Ωστόσο, γίνεται δεκτό ότι οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι για αλλαγές, όταν ανταμείβονται παρά όταν τιμωρούνται, λόγω της δημιουργίας θετικών συσχετίσεων με τη συμπεριφορά. Σύμφωνα με έκθεση του NBS report on Driving Social Change, οι άνθρωποι πρέπει να έχουν τρία στοιχεία, προκειμένου να επιτευχθεί η αλλαγή συμπεριφοράς: την ικανότητα, τη δυνατότητα και το κίνητρο για αλλαγή. Είναι σαφές ότι για την ενεργοποίηση κινήτρων, οι ανταμοιβές είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο και θα μπορούσε να είναι είτε υλικό (χρήματα) ή εικονικό (βαθμολογήσεις).

Πηγή: πατήστε εδώ

31/03/2017

Νέα σελίδα στους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας

«Η χώρα αλλάζει σελίδα πηγαίνει σε μια νέα γενιά έργων, έργων που θα συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στη δίκαιη ανάπτυξη», αναφέρει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Πηγή: πατήστε εδώ

05/03/2017

150 πόλεις της Ελλάδας λαμβάνουν χρηματοδότηση για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)

Με το ποσό των περίπου 9 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν 150 Δήμοι της χώρας, για την εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) από το Πράσινο Ταμείο, φορέας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πηγή: πατήστε εδώ

01/03/2017

Πάρτε μέρος στην έρευνα SUMP και κερδίστε ένα ταξίδι στο συνέδριο SUMP στο Ντουμπρόβνικ

Τρία νέα έργα κινητικότητας CIVITAS, τα PROSPERITY, SUITS και SUMPs-Up, έχουν ξεκινήσει μία έρευνα, για να κατανοήσουν τις ανάγκες και τα εμπόδια των πόλεων όταν προσπαθούν να αναπτύξουν Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας  - ΣΒΑΚ (Sustainable Urban Mobility Plans - SUMPs).

Πηγή: πατήστε εδώ

01/03/2017

Πρόσκληση Transport Blending Call - 1 δις € συνδυασμός κεφαλαίων σε Ευρωπαϊκές υποδομές μεταφοράς

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει έναν νέο και καινοτόμο τρόπο να χρηματοδοτήσει έργα υποδομών μεταφοράς στην Ευρώπη. Η πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων θα επιδιώξει να συνδυάσει 1 δις € των (Connecting Europe Facility - Transport) με χρηματοδότηση από δημόσιους οικονομικούς οργανισμούς, τον ιδιωτικό τομέα ή, για πρώτη φορά, το Ευρωπαϊκό Ταμείο για Στρατηγικές Επενδύσεις

Πηγή: πατήστε εδώ

28/02/2017

Δοκιμή ηλεκτροκίνητου λεωφορείου στη Σόφια

Ένα ηλεκτροκίνητο λεωφορείο τέθηκε δοκιμαστικά σε πλήρη λειτουργία στους δρόμους της Σόφια, προκειμένου να εξετασθεί η καταλληλότητά του ως μόνιμο μέσο και να καθιερωθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα. Το κινεζικής προέλευσης λεωφορείο ονομάζεται Yutong και πραγματοποιεί δρομολόγια της λεωφορειογραμμής Νο 84 από τις 15 Ιανουαρίου και θα συνεχίσει μέχρι τον Μάιο του 2017.

Πηγή: πατήστε εδώ

28/02/2017

CIVITAS υπόμνημα: «καθαρά λεωφορεία» για την πόλη μας

Τα λεωφορεία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά σε πολλά συστήματα Ευρωπαϊκών δημοσίων μεταφορών, καθώς και ένα σημαντικό κομμάτι του στόλου των μέσων μαζικής μεταφοράς που διαθέτει η πλειονότητα των Δήμων στην Ευρώπη.

Πηγή: πατήστε εδώ

24/02/2017

Οι επιδόσεις της ΕΕ για το 2016 στον τομέα των μεταφορών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τον «Πίνακα αποτελεσμάτων της ΕΕ για τις μεταφορές» του 2016, στην οποία συγκρίνονται οι επιδόσεις των κρατών μελών σε 30 κατηγορίες που καλύπτουν όλες τις πτυχές των μεταφορών

Πηγή: πατήστε εδώ

23/02/2017

Το τρένο επιστρέφει στην Πελοπόννησο

Χρειάστηκε να περιμένουμε πάνω από μία δεκαετία για να φτάσουμε στην ολοκλήρωση μέρους των ατελείωτων σιδηροδρομικών έργων στην περιοχή της Πελοποννήσου.

Πηγή: πατήστε εδώ

23/02/2017

Σχέδιο εφαρμογής λεωφορείων χαμηλών εκπομπών ρύπων σε Ευρωπαϊκές πόλεις

Πηγή: πατήστε εδώ.

23/02/2017

Το Μιλάνο, η πιο οικολογική ιταλική πόλη ως προς την κινητικότητα

Το Μιλάνο είναι η βιωσιμότερη πόλη στην Ιταλία, ως προς το κομμάτι των μεταφορών και της αστικής κινητικότητας, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στις 50 μεγαλύτερες Ιταλικές πόλεις.

Πηγή: πατήστε εδώ.

21/02/2017

Η ΕΕ προωθεί τη βιώσιμη αστική κινητικότητα με τη χρηματοδότηση της επέκτασης του μετρό στη Βαρσοβία

Σύμφωνα με την στρατηγική κινητικότητας χαμηλών εκπομπών ρύπων της Ενεργειακής Ένωσης, η ΕΕ επενδύει πάνω από 432 εκατ. Ευρώ από το Ταμείο Συνοχής στην επέκταση του μετρό της Βαρσοβίας.

Πηγή: πατήστε εδώ.

20/02/2017

Bus και Thess;

Bus και Thess να μοιραστείς την ιδέα σου για πιο καινοτόμα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη;

Πηγή: πατήστε εδώ.

13/02/2017

Η ΕΕ επενδύει σε ταχύτερες διασυνδέσεις στα βασικά δίκτυα μεταφορών

Η Επιτροπή ενέκρινε τρία προγράμματα τα οποία αναμένεται να απορροφήσουν συνολικά 161 εκατ. Ευρώ από το Ταμείο Συνοχής και τα οποία αφορούν σε εργασίες αναβάθμισης κατά μήκος του οδικού και του σιδηροδρομικού δικτύου της Τσεχίας.

Πηγή: πατήστε εδώ.

15/01/2017

Παγκόσμια Σύνοδος Μέσων Μαζικής Μεταφοράς 2017

Η Παγκόσμια Σύνοδος Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (Global Public Transport Summit - GPTS) είναι ένα μοναδικό γεγονός που καλύπτει όλους τους τρόπους μετακίνησης σε αστικό και υπεραστικό επίπεδο. Συνδυάζει ένα πλήρες πρόγραμμα με συνεδρίες και έκθεση των πλέον πρόσφατων λύσεων σε θέματα μετακίνησης, καινοτομίες και νέα προϊόντα στον τομέα των μέσων μαζικής μεταφοράς και της αστικής κινητικότητας.

Πηγή: πατήστε εδώ.

14/01/2017

Evidence: Οικονομικά οφέλη των παρεμβάσεων βιώσιμης κινητικότητας

Στο έργο EVIDENCE έχει εξετασθεί υλικό, δεδομένα και περιπτώσεις  μελέτης με σκοπό την διερεύνηση του οικονομικού οφέλους που απορρέει από τις «βιώσιμες» λύσεις και παρεμβάσεις στην κινητικότητα, ώστε να εφαρμοσθούν κατόπιν σε αστικές ζώνες.

Πηγή: πατήστε εδώ.

13/01/2017

Υπερσύγχρονο κέντρο κυκλοφορίας της Ολυμπίας Οδού στη Ν. Πέραμο

Στη Νέα Πέραμο φιλοξενείται το νέο υπερσύχρονο κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας (ΚΔΚ) της Ολυμπίας Οδού. Στο νέο ΚΔΚ, οι κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας που βρίσκονται στο δρόμο προβάλλονται, σε ένα τελευταίας τεχνολογίας video wall, με 12 οθόνες των 60’’.

Πηγή: πατήστε εδώ.

30/12/2016

Μετρό Θεσσαλονίκης: ο μετροπόντικας τελειώνει το ταξίδι του

Ο μετροπόντικας της Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι θα ολοκληρώσει τις εργασίες του στα μέσα Φεβρουαρίου του 2017 όπως δήλωσε ο Γιάννης Μυλόπουλος, πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Όπως ανέφερε ο ίδιος «Τώρα ολοκληρώνονται οι κατασκευές στην τελευταία σήραγγα μεταξύ των σταθμών Πατρικίου και Ανάληψης όπου ήταν και το πλέον απαιτητικό τμήμα των έργων, καθώς έπρεπε να πάμε σε βάθος 25-30 μέτρων. Η Ανάληψη είναι ο τελευταίος σταθμός του δικτύου.»

Πηγή: πατήστε εδώ.

23/12/2016

U-MOB LIFE, βιώσιμη κινητικότητα στα Πανεπιστήμια

Το U-MOB LIFE μόλις ξεκίνησε και αποτελεί ένα πρόγραμμα για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Δικτύου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 1.3 εκατομμύρια Ευρώ.

Πηγή: πατήστε εδώ.

13/12/2016

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (I.MET.) διοργανώνουν το «8ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές»

Πηγή: πατήστε εδώ.

13/12/2016

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε πριν λίγες ημέρες το σχέδιο Νόμου για την ενσωμάτωση στην Ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων με στόχο την ελαχιστοποίηση της εξάρτησης από τα υγρά συμβατικά καύσιμα, καθώς και τον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στον τομέα των μεταφορών.

Πηγή: πατήστε εδώ.

21/11/2016

Ο Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών ITS Hellas διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά διημερίδα με θέμα «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα».

Πηγή: πατήστε εδώ.

07/11/2016

Πάνω από μισό εκατομμύριο ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Ευρώπης μέχρι το τέλος του 2016, όπως αποκάλυψε μελέτη που διεξήχθη από τον Οργανισμό Μεταφορών & Περιβάλλοντος (Transport & Environment - T&E), που διοργανώνει εκστρατείες ενημέρωσης για εξυπνότερες και καθαρότερες μετακινήσεις στην Ευρώπη.

Πηγή: πατήστε εδώ.

04/11/2016

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Διαχείριση της Κινητικότητας (ECOMM - European Conference on Mobility Management) αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές πλατφόρμες συνεργασίας για πολιτικούς φορείς, μηχανικούς και επιστήμονες που ασχολούνται με τον τομέα της κινητικότητας και των μεταφορών.

Πηγή: πατήστε εδώ.

30/10/2016

Από το 2017 η μετατροπή της Ελλάδας σε συγκοινωνιακό παράδεισο

Από το 2017 θα ξεκινήσει η μεταμόρφωση της χώρας σε υπεραστικό επίπεδο, σε "συγκοινωνιακό παράδεισο". Μέχρι τον Μάρτιο θα δούμε να δίδονται αλλεπάλληλα τμήματα αυτοκινητόδρομων αλλά τελικά μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο η χώρα θα έχει αποκτήσει ένα μεγάλο δίκτυο αυτοκινητόδρομων που συνολικά θα ξεπερνά τα 2.500χλμ.

Πηγή: πατήστε εδώ.

27/10/2016

Σαραγόσα: βραβείο για τη μείωση εκπομπών ρύπων στο τραμ

Ο φορέας διαχείρισης του τραμ της Σαραγόσα (Tranvía Zaragoza) κατέκτησε διεθνές βραβείο για τη συνεισφορά του στη μείωση εκπομπών ρύπων στην Ισπανική πόλη.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

26/10/2016

Υποστήριξη των Προτάσεων Ευρωπαϊκών Μεταφορών από τον CEF

Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα δημοσίευσε στις 13 Οκτωβρίου 2016 τον τρίτο κύκλο προσκλήσεων για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του φορέα Ευρωπαϊκής διασύνδεσης (Connecting Europe Facility - CEF), στον τομέα των μεταφορών. Η Κοινότητα θα διαθέσει 1.9 εκατομμύρια Ευρώ για την χρηματοδότηση προτάσεων στον τομέα των μεταφορών.

Πηγή: πατήστε εδώ.

25/10/2016

Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας Δήμου Λάρισας

Στο πλαίσιο έναρξης της διαβούλευσης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Λαρισαίων, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην υλοποίηση σημαντικών έργων και δράσεων που θα τεθούν σε εφαρμογή τους επόμενους μήνες.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

20/10/2016

Λογισμικό απεικόνισης της διαθεσιμότητας ποδηλάτων στη Βιέννη

Η Βιέννη εφάρμοσε ένα νέο λογισμικό σε τραμ και λεωφορεία, το οποίο ενημερώνει τους επιβάτες για τον αριθμό των διαθέσιμων ποδηλάτων στις επερχόμενες στάσεις που έχουν σταθμούς κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

09/10/2016

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Horizon 2020 για τον τομέα των μεταφορών

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Horizon 2020, που διοργανώνεται από τη Διεθνή Ένωση Δημοσίων Μεταφορών (UITP - International Association of Public Transport)) και τη D’Appolonia, παρέχει ολοκληρωμένες κατευθυντήριες γραμμές για την επιτυχημένη υποβολή πρότασης και διαχείρισης έργου στον τομέα των Δημοσίων Μεταφορών, στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και την εγγραφή: πατήστε εδώ.

04/10/2016

Ηράκλειο: Διαθέσιμη στο κοινό εφαρμογή μέτρησης κυκλοφοριακής κίνησης

Διατίθεται στο κοινό η νέα εφαρμογή μέτρησης και απεικόνισης κυκλοφοριακής κίνησης για τους δρόμους του Ηρακλείου με τη χρήση πληροφοριών από κινητά τηλέφωνα.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε