top of page
Με τη συμβολή του προγράμματος LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης - LIFE14 ENV/GR/000611

Οι επιδόσεις της ΕΕ για το 2016 στον τομέα των μεταφορών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τον «Πίνακα αποτελεσμάτων της ΕΕ για τις μεταφορές» του 2016, στην οποία συγκρίνονται οι επιδόσεις των κρατών μελών σε 30 κατηγορίες που καλύπτουν όλες τις πτυχές των μεταφορών.

Ο πίνακας αποτελεσμάτων είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τα κράτη μέλη και τους ενδιαφερόμενους φορείς, για να προσδιορίσουμε τις ανάγκες μας και να ιεραρχήσουμε επενδύσεις και δράσεις.

Η Ολλανδία βρίσκεται στην κορυφή του Πίνακα αποτελεσμάτων για τρίτη χρονιά με υψηλή βαθμολογία σε 15 κατηγορίες και ακολουθούν η Σουηδία, η Γερμανία και η Αυστρία. Οι χώρες αυτές έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα, όλες όμως διαθέτουν σταθερό πλαίσιο για τις επενδύσεις, καλή βαθμολογία στην ασφάλεια των μεταφορών και έχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα στην εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ.

Τα κύρια συμπεράσματα:

  1. Κινητικότητα με χαμηλές εκπομπές

Έχει σημειωθεί πρόοδος σε όλη την ΕΕ προς μια πιο βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα, παρόλα αυτά τα επίπεδα εξακολουθούν να είναι χαμηλά. Προς τον σκοπό αυτό, η Επιτροπή ενέκρινε την ευρωπαϊκή στρατηγική για την κινητικότητα με χαμηλές εκπομπές τον Ιούλιο του 2016.

  1. Υποδομές

Ορισμένα θετικά αποτελέσματα των επενδύσεων είναι ήδη αντιληπτά στην ποιότητα των υποδομών μεταφορών.

  1. Επιβατικό κοινό

Η ικανοποίηση των επιβατών με όλους τους τρόπους μεταφοράς (αστικών, σιδηροδρομικών, αεροπορικών) έχει αυξηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι οι ανάγκες του κοινού είναι κατανοητές και ότι λαμβάνονται σωστές αποφάσεις επενδύσεων. Επιπλέον, ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα παραμένει στάσιμος, ενώ ο αριθμός των γυναικών που απασχολούνται στον τομέα των μεταφορών αυξάνεται.

Για περισσότερες πληροφορίες: πατήστε εδώ.

Το έργο LIFE GYM [LIFE14 ENV/GR/000611] συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE, το χρηματοδοτικό μέσο της ΕΕ για το περιβάλλον.

 

Η ευθύνη για το περιεχόμενο της παρούσας δημοσίευσης βαρύνει αποκλειστικά τους συντάκτες της. Δεν απηχεί κατ’ ανάγκη την άποψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε η EASME, ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ευθύνονται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτή.

 

Ημερομηνία έναρξης: 15 Σεπτεμβρίου 2015 – Διάρκεια: 35 μήνες

bottom of page