top of page
Met de bijdrage van het LIFE-programma van de Europese Unie - LIFE14 ENV/GR/000611

PROJECT

ARTIKELEN

15 Apr 2016

EUROPEANMOBILITYWEEK Award - De top 10 Europese steden

Een overzicht van de finalisten voor de EUROPEANMOBILITYWEEK Award 2015. Lees en ontdek meer informatie over elke finalist.

15 Mar 2016

Hoe duurzame mobiliteit bijdraagt aan de overwinning van de Europese Groene Hoofdstad Prijs?

Meer informatie over Ljubljana, de winnaar van de Europese Groene Hoofdstad Award 2016, en de veranderingen die moest worden gedaan door de lokale overheden om de prijs te winnen.

15 Feb 2016

Griekse steden gebruiken Intelligent Transport Systems

Acht Griekse steden gebruiken Intelligent Transport Systems (ITS) om de transporten van de burgers te vergemakkelijken, verkeersopstoppingen te verminderen, de milieu-impact van het transport te minimaliseren, en de risico's van ongelukken te voorkomen.

15 Jan 2016

HSL biedt duurzame mobiliteit door middel van open data, open API en een open reisplanner

Meer informatie over Helsinki Region Transport (HSL), de ontwikkeling van de regio Helsinki Transport SystemPlan (HLJ) en zijn open beleid.

22 Dec 2015

Open Europese markt voor mobiliteitsdiensten via een Optimodal platform: EU- Travel

Meer informatie over Optimodality en de voordelen van multimodale reisdiensten.

15 Dec 2015

Telematics Systems : Het geval van Larissa

Een overzicht van het project genaamd "Geïntegreerd Telematics System voor personenwagen dynamische informatie en City Bus Automatic Ticket Uitgifte van LARISSA URBAN KTEL S.A." en hoe het kan een potentiële toekomstige link naar GYM project kan zijn.

14 Dec 2015

Drie digitale Master Keys: Het begin van slimme elektronische ticketing systeem in het openbaar vervoer in Attica

De Griekse minister van Infrastructuur, Verkeer en Netwerken, Christos Spirtzis, kondigde de lancering van slimme elektronische ticketing systeem in het openbaar vervoer in Attica.

Bron: Ministry of Infrastructure, Transport and Networks

13 Dec 2015

Woon je in Trikala? Join MyWay!

MyWay is een smartphone reis bouwaanvraag voor multi -modale reizen in de stad Trikala  Griekenland.

12 Dec 2015

Op welke manier de behoeften van mensen tegemoet te komen om geinformeerde beslissingen te nemen en hun favoriete vervoersmiddel overal op elk gewenst moment? IT - TRANS 2016

Ter gelegenheid van IT - TRANS 2016 Conference and Exhibition , is een verwijzing naar de Intermodal Transport Control Systems (ITCS) en het belang ervan gegeven.

11 Dec 2015

Denk Groen, Reis Smart - Denk Smart, Reis Groen: Smart Mobility Solutions for Mensen and Steden, ECOMM 2016

Een verwijzing naar de Europese Conferentie over Mobiliteitsmanagement in 2016 (ECOMM 2016) en hun doelstellingen.

10 Dec 2015

Coöperatieve Intelligente Transport Systemen (C-ITS) - De EU-fondsen pilotprojecten van 1,3M€

Wat zijn Coöperatieve Intelligente Transport Systemen (C-ITS)? Wat zijn de kenmerken van de projecten, die door de Europese Commissie op het gebied van C -ITS worden gefinancierd?

Bron: 2015/S 213-387533, Europa Tenders

18 Nov 2015

Niet alleen bewegen, maar vergroen je beweging!

Een artikel over de uitstoot van broeikasgassen en het milieuvriendelijke karakter van de GYM's reisplanningsplatform.

11 Nov 2015

Plan uw reis snel en gemakkelijk

Een overzicht van de bestaande reis planners in Europa.

01 Oct 2015

Transport verbruiken de meeste energie in de ontwikkelde wereld

http://www.transportenvironment.org

Het vervoer is de grootste verbruiker van energie in de ontwikkelde wereld, die meer dan de industrie, het Internationaal Energie Agentschap (IEA) ziet dit voor het tweede opeenvolgende jaar. In de EU, blijft het vervoer nog steeds achter bij de industrie in de totale eindverbruik van energie, maar het verschil wordt kleiner, en de voortdurende afhankelijkheid van het vervoer van de weg op olie zal de sector in toenemende mate langzaam tot een lagere emissie energie omarmen.

 

22 Sep 2015

Low-carbon steden 'een 17 triljoen$ kans’

http://www.transportenvironment.org

Nieuw onderzoek heeft gesuggereerd dat investeren in het openbaar en emissiearme transport enorme financiële besparingen zou kunnen brengen in aanvulling op het maken van een aanzienlijke bijdrage aan het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen.

Nieuw onderzoek heeft gesuggereerd dat investeren in het openbaar en emissiearme transport enorme financiële besparingen zou kunnen brengen in aanvulling op het maken van een aanzienlijke bijdrage aan het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen.

Het onderzoek wordt gepresenteerd in een rapport ‘versnellen koolstofarme ontwikkeling in de World Cities door New Climate Economie’, een uitloper van een zeven-country economie en klimaat initiatief waarbij drie Europese landen (Groot-Brittannië, Noorwegen en Zweden) zijn betrokken. Het berekent dat investeren in het openbaar en het vervoer met lage uitstoot, evenals de efficiëntie en afvalbeheer in de steden, een besparing van $ 17 triljoen (€ 15.2 triljoen) zou genereren in 2050, en zou 3,7 Gt CO2e uitstoot van broeikasgassen snijden tegen 2030. Het beschrijft laag -carbon steden als 'een 17 triljoen $ kans wereldwijde'.

22 Sep 2015

Luchtvervuiling kost de wereldeconomie € 143bn - Wereldbank

http://www.transportenvironment.org

Luchtvervuiling kost meer dan $ 160.000.000.000 (€ 143.000.000.000) per jaar aan verloren productiviteit, op basis van nieuwe gegevens vrijgegeven door de Wereldbank. De gegevens tonen ook aan dat de luchtverontreiniging grootste impact heeft in armere landen.

De Wereldbank publiceert haar Little Green Data Book elk jaar, in kaart brengen van de blootstelling aan schadelijke stoffen in meer dan 200 landen. De onderzoekstechnieken die gebruikt worden voor de editie van dit jaar hebben een niveau bereikt in nauwkeurigheid door het scheiden van micro-deeltjes (PM2.5) van standaard fijn stof (PM10), als PM2.5 diep in de menselijke luchtwegen en kan ernstige ziekte veroorzaken.

Transport is een van de belangrijkste oorzaken van de luchtverontreiniging, met name door middel van diesel uitstoot. T & E heeft de Europese Commissie verweten dat emissiegrenswaarden bouwmachines die gelijkwaardig zijn aan de bestaande beperkingen op vrachtwagens zijn in te stellen. Zij hebben ook benadrukt dat de moderne dieselauto's uitstoot tot 22 maal meer stikstofoxiden dan wanneer gereden wordt op de weg dan de toegestane limieten in verouderde proeven. Stikstofdioxide veroorzaakt een reeks van korte-termijn effecten op de gezondheid, zoals astma, en op langere termijn effecten, zoals longkanker. T & E benadrukte ook dat de moderne directe benzine-inspuiting meer deeltje aantallen dan diesels uitstoten.

Please reload

bottom of page