top of page
Met de bijdrage van het LIFE-programma van de Europese Unie - LIFE14 ENV/GR/000611

Een nieuwe tunnel ingewijd in de Alpen

Deze nieuwe 57km lange tunnel ontziet de Alpen en veranderd de routes van de spoorwegen. Van nu af aan zal het verplaatsen van mensen en goederen van noord naar zuid veel gemakkelijker zijn. Angela Merkel, Francois Hollande en Matteo Renci reisde samen met 100 passagiers op deze nieuwe spoorlijn. In het plaatje wordt de eerste trein vanuit de Gotthard tunnel weergegeven.

 

De bouw van de tunnel begon in 1982. Een wet die goederentreinen verbood om door de Alpen te rijden, versnelde de bouw. Het duurde 17 jaar en 12,2 miljard om deze innovatieve tunnel te bouwen. De tunnel dient twee passagiers en zes goederentreinen per uur en de snelheid ligt tegen de 250 km/u voor passagierstreinen. Dankzij de lage helling kunnen goederentreinen bijna 44% meer gewicht vervoeren. ​

Tot nu toe moesten treinen reizen tot op 1500 meter hoogte. In de nieuwe tunnel treinen hoeven nog maar 550 hoogtemeters te overbruggen. Daarnaast zijn meerdere innovatieve systemen geïmplementeerd ten behoeve van de veiligheid van passagiers. Waaronder een extra spoor met een locomotief voor noodgevallen.

Born: Kathimerini

Het LIFE GYM [ LIFE14 ENV/GR/000611 ] project is mede gefinancierd door het LIFE-programma, het financiële instrument van de EU voor het milieu.

De verantwoordelijkheid voor de inhoud van dit rapport ligt bij de auteurs. Dit reflecteert niet noodzakelijkerwijs de mening van de Europese Unie. Noch de EASME , noch de Europese Commissie zijn verantwoordelijk voor het gebruik dat eventueel wordt gemaakt van de daarin opgenomen informatie.

Start Datum: 15 september 2015 - Duur: 35 maanden

bottom of page