top of page
Met de bijdrage van het LIFE-programma van de Europese Unie - LIFE14 ENV/GR/000611

DE VERWACHTE RESULTATEN

Verwachte resultaten (output en gekwantificeerde resultaten):

De volgende resultaten worden verwacht op niveau van uitvoering en impact.

Implementatie:

 • Een database met gegevens over 70% van de Griekse openbaar vervoer voor de eerste keer.

 • Nieuwe co-modale energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen rekenmodellen voor de Europese openbare vervoersmiddelen.

 • Een verbeterde modellering en benadering van de oplossing voor de milieucoördinator-modale vervoers routing probleem, wat de basis is voor energie-efficiënte duurzaam vervoer.

 • Demonstratie van de eerste nationale co-modale milieu openbaar vervoer planner in Griekenland in 16 grote steden en van een pan-Europees planner reis dienst via een web-platform en een smart phone applicatie gerepliceerd in ten minste 4 reis planners in EU-landen (Tsjechië , Nederland, Roemenië, Slowakije).

 • Verbeterde resultaten en een hogere nauwkeurigheid van de COPERT emissieberekening software gecoördineerd door het Europees Milieu Bureau (EEA) via de aanneming van GYM modellen.

 • Wordt een handig hulpmiddel voor de Grieken, voor toeristen die een bezoek brengen aan Griekenland en voor studenten die verplaatsen naar een andere stad voor hun studie.

Impact:

 • Wijzig de cultuur van de passagiers en hen aanmoedigen om hun gewoonten te veranderen van het gebruik van auto tot gebruik van het openbaar vervoer door het bevorderen van co-modale en ecologisch efficiënt vervoer patronen.

 • Vermindering van de luchtverontreiniging en de uitstoot in de steden: vermindering van ten minste 2.699 miljoen ton CO2 eq. gedurende de looptijd van het project (Action C1). De jaarlijkse vermindering van de uitstoot in Griekenland met behulp van GYM zou 2980 miljoen ton CO2 eq kunnen bereiken. Na afloop van het project.

 • Invoering van een geïntegreerd beleid voor duurzame stedelijke mobiliteit op basis van de efficiënte co-modaliteit regeling en emissie-eisen van de EU ten minste in 5 landen via 5 reisplanners binnen de gefinancierde periode.

 • Naadloze deur-tot-deur stedelijke mobiliteit door het creëren van de randvoorwaarden en een sterk samenwerkingsmechanisme tussen belanghebbenden van verschillende administratieve niveaus en de vervoerders. Delen van nieuwe wetenschappelijke oplossingen en beste toepassing op EU-niveau en het bevorderen van de implementatie van een Unie luchtkwaliteit beleid: 3 publicaties in wetenschappelijke tijdschriften met groot invloed, 14 deelnames aan conferenties, een speciale uitgave verzamelen wereldwijde uitgaven (ten minste 12) in een wetenschappelijk tijdschrift met grote invloed, een boek gericht op co-modale milieuvriendelijke reisplanning.

 • Bewustzijn verhogen op het beslissen van de meest milieuvriendelijke beslissingen qua reizen en benadrukken van het belang van co-modaal vervoer, op het gebied van invloed op milieu via tal van verspreiding acties die gericht zijn minstens 100.000 mensen in 12 EU-landen.

bottom of page